Jordgubbscheesecakeglass
Jordgubbscheesecakeglass.
200 g philadelphiaost
3 äggulor + 2 äggvitor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
300 g jordgubbar
2½ dl grädde
8 digestivekex
1. Vispa ihop philadelphian, äggulor och socker. Tillsätt vaniljsocker och salt.
2. Mosa jordgubbarna med en gaffel och vänd ner dem.
3. Vispa grädden och äggvitan var för sig och vänd i grädden först och sedan den vispade äggvitan.
4. Hacka kexen grovt och varva glassemten med smulorna i en bunke. Ställ in bunken i frysen ca 5-6 timmar.
5. Gör glasskulor med en glass-skopa och servera cheesecaken med färska jordgubbar.
SMAKLIG MÅLTID / SOFIA
Kommentarer
Postat av: sofia
måste testa, låter asgott!
Trackback