Torsdag ..

Skönt med långhelg. Det är mycket som ska fixas i morgon. Får inte glömma att köpa tulpaner, får vilken lägenhet som helst att lysa. Längtar till lördag, massor med skoj. Hann med att göra cupcakes idag. Sockerbomb. 

puderpuderpuderpuder



Stella McCartney Oversized silk jacket Nina Ricci Satin ruched dress See by Chloé Silk sleeveless dress Stella McCartney Habatoi oversized shirt

Det är väldigt mycket puderrosa på www.net-a-porter.com nu. 

Onsdag, en regnig sådan

Åh, härliga morgon. Pussar min boyfriend hejdå. Går tillbaka och lägger mig i sängen med en kopp te och tittar på det senaste avsnittet av The City. New York, snart. Ville att det skulle vara fint väder idag, på min lediga dag och allt. Men regn är väl inte fy skam det heller, då får jag mer tid för plugg. Men för att den här morgonen ska bli over the top behövs lite motion. Hej på er.

Sacred Heart A/W09



Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Den kostade mig endast en liten peng




I söndags köpte jag mig den här tishan. Organic cotton från HM trend. Underbar mjuk bomull. Och det bästa av allt, den kostade 149 kronor. Ser ni den söta lilla fickan? Tummen upp. 

Naturligt och vackert

Läste för några dagar sedan på Carolina Gynnings blogg att hon har slutat sminka sig så förbaskat mycket. Jag tänkte då, ja, varför inte? Jag ska nu alltså göra en "Carolina Gynning" - sluta sminka mig för några dagar. Varför lägger vi tjejer egentligen ner så mycket tid och pengar på smink? Jag orkar i alla fall inte göra det mer, så jag låter bli nu. Givetvis får man täcka lite skavanker här och där, det är inte alls det jag menar. Men orkar vi stå framför spegeln en tisdagmorgon kl 8:00 på morgonen för att stå och sminka oss, hej ögonskugga, hej rouge och all annan pannkaksmet. Nej, nu räcker det. Gör du det med, gör en "Carolina Gynning".

Den bästa tisdagen på länge!

Underbar dag. Började skolan tidigt idag, 8:00 för att vara exakt. Träffade sedan Malin på stan, vi fikade en lång stund på Patisseriet, gick sedan och köpte te och en liten chokladbit. Vi avslutade sedan våran dejt hemma hos mig, provsmakade vårt nya te och åt kakor. Te och cookies - det nya. Spenderade sedan min eftermiddag på balkongen, med mitt nya "Fyra Frukter-te". Drog på mig min varmaste jacka, tjocka strumpor för att sitta och sola lite. Somnade nästan i solen, underbart. Eftersom jag har tagit vara på den härliga solen under dagen blir det istället plugg nu. 




Måndagen den 23 feb 14:57

Den varma chokladen ryker bredvid mig. Jag känner mig som ett litet barn när jag surplar i mig den heta drycken. Drömmer mig tillbaka till söndagar när jag sitter på den tjocka isen på sjön som förvandlats till en skridskobana. För att värma själen några sekunder drack man varm choklad. Det hjälpte även mot kalla fötter och händer. 

Uppgradering.


Jag förvånade mig själv idag. I höst och vinter har jag endast gått runt i svart. Black - all in, typ. Men inte idag, för idag köpte jag mig två färgglada plagg. Min syster och mamma blev lite chockade. Annars gillar jag att klä mig i svart och piffa till det med någon färgglad accessoar - liten söt väska, gullig sjal eller fina naglar (räknas det?) 

En dag på stan.

När jag går in i en affär känner jag mig odödlig. Jag har fokus. Fokus på att hitta det ingen annan kommer att hitta. Det är givetvis ganska svårt, eftersom butikerna har massor av just den toppen. Jag shoppar bäst själv. Tråkigt men sant. Jag sliter åt mig minst 10 plagg, går som en hungrig varg med riktning till omklädningsrummen. Ljuset i omklädningsrummet är perfekt så här års, vitt som i en lagerlokal skiner det mot min likblekta kropp. Konstigt nog bryr jag mig inte så mycket i det läget, för nu är det fokus på kläderna. Av med kläderna, på med dem nya. Sitter det snyggt? Är materialet för tungt? Passar jag verkligen i den färgen? Just så låter det i mitt huvud. Det förvånar mig inte om jag pratar högt med mig själv, även fast jag inte märker det.. Galgar hit och dit. Kläder i högar. Försöker styra upp det så gott det går. När jag är klar hoppas jag på att ingen står vid utgången till klädrummen och att det ska finnas en tom klädställning. Hänga upp kläderna som jag inte vill ha där i smyg, som om det skulle vara något kriminellt att inte gå snällt och hänga tillbaka kläderna på sin rätta plast. Mission complete. Jag har hittat mina juveler. Nu, hem och prova dem i lugn och ro .. I lugn och ro ...



Creme de la creme



Rebecca Taylor Cotton lace appliqué dress Moschino Cheap & Chic Broderie Anglaise dress  Fendi Sculpted cotton jacket

Gräddvitt ska det vara. Ljusa färger med lite, lite creme. 
Underbart fint till en brunbränd kropp.

Söndagen den 22 feb

Galet. Bloggen fyllde två år för några dagar sedan. Vill säga en sak, ät aldrig fullkornsvåfflor. Det smakar inte bra alls. Bara ett litet tips. Det finns inget bättre än att vakna upp en söndagmorgon och veta att man inte behöva plugga - börjar ny delkurs på måndag, hur skönt som helst. Så idag har jag en heldag till att göra vad som helst. Därför har jag bestämt mig för att åka in till stan och titta och känna på lite fina kläder. Känner att det är lite dags för uppdatering i garderoben. Fina klänningar. Hade behövt lite fina strumpbyxor .. 

Onsdagen den 18 feb

Jag är tvungen att kisa. Solen lyser med sin närvaro. Lägenheten är ljus och lyser vitt. Vill vara ute hela dagen, bländas i vintersolen och bara le. Det är nu man vill flyga vidare till en storstad. Klä sig i det finaste man har. Fota fina bilder. Vara med dem man älskar. Visa att man bryr sig om varandra. En kram. En liten blomma. Ett fint kort. Eller bara fina ord. Det räcker länge.



Stilla dina sinnen

När jag är på nedstämt humör brukar det blir bättre av 

att kika på vackra skapelser. Ungefär som konst.




Miu Miu Cut-out jersey dress Marc by Marc Jacobs Ambrosia ruffle-front T-shirtA.P.C. Button through skirt

Det var du som sa det



Jag har inte vågat mig ut i kväll. Fredagen den trettonde. Åt pipan. I morgon ska jag passa en söt hund. Jag har längtat hela veckan efter den här lilla krabaten. Jag funderar på att röva bort hunden. Men det får jag inte. För i morgon, på alla hjärtans dag måste man vara snäll. I alla fall mot sina käraste. Jag ska skriva något fint till min i morgon. Ska man väcka grannarna med att börja städa, så här en fredag-kväll? På med dammsugaren, nu kör jag.

Fredagen den 6 feb - han som har koll


Hur stilig är inte den här lilla killen? Allt känns så välplanerat - men ändå inte. 

Duffeln. Välkammade håret. Blazern. Byxorna. Skorna. 


Fredagen den 6 feb

Jag tycker inte så mycket om min tidningsgubbe. Eller, jag tycker inte om honom alls! Varje morgon,  4.15 prick (!) trycker han ner tidningen genom brevnedkastet. Då menar jag trycker och pressar ner tidningen. Tydligen går den genom, men det är med nöd och näppe. Jag vaknar alltså varje, varje morgon på grund av detta. Det värsta av allt är att varje, varje morgon vaknar jag av detta, och tror att det är inbrott. Jag blir livrädd! Varför lär jag mig inte? Bara för att jag är så rolig har jag skrivit en liten lapp på dörren. Ett meddelande till min tidningsgubbe. "Hej tidningsbudet. Ni får gärna lägga tidningen utanför dörren, Tack!" Vad ska jag göra? I-landsproblem. 

Onsdagen den 4 feb

Ögonen rinner. Det sticker i kinderna. Öronen förvandlas till is. Min morgon på cykeln på väg till skolan. Jag drar mig alltid för att gå upp på morgonen. Snooze 1 gång. 2 gånger. 3 gånger. Rösten inom mig skriker att jag är försenad. Det brukar lösa sig. Det känns som jag får mer gjort när jag är under stress. Konstigt nog. 

Tisdagen den 3 feb

Sjönk ner i soffan precis. Om jag hade fått plats bakom kuddarna hade jag inte synts. Nu kan skymta mig. Under filten, bakom de rosa kuddarna med en tofs på huvudet. Den kommer alltid att finnas där. Om jag inte klipper av den. Nedrullade persienner. Orkar knappt hålla mina ögon öppna. Klockan är eftermiddag, medan det känns som jag har sprungit 9 km utan att stanna. Då förstår ni hur trött jag är. Det hade varit skönt att se några avsnitt av Scrubs. Jag vill skratta. Och glömma att jag verkligen måste plugga för en stund.

Måndagen den 2 feb

Snön ligger nedbäddad på marken. Tänk inte på det. Tänk att om någon månad är det sol och varma plusgrader. Det får dig att längta bort. Bort till ett varmare klimat. Men jag tror att man uppskattar solen och värmen när vintern avtar. Nu är det bara att blunda och pälsa på sig. Varma skor och en varm jacka. Dunjacka? Jag lämnar det ämnet omedelbart. Fokus. Det sägs att det sjätte avsnittet är ute på marknaden. Ni som förstår vad jag menar, det är mitt nästa projekt ikväll. Drömma mig bort till the big apple. Tar en tugga. Snart är det uppätet.

Fantasin leker ..



Intressant med bilder som tagits bakifrån. Man målar upp bilden av hur dessa människor ser ut framifrån. Glugg mellan tänderna? Runda kinder? Knallfärgat rött läppstift? En av damerna kan tänkas sakna ett öga. Som på vissa katter. Men redan nu har fantasin flugit iväg. Vid vissa tider är fantasin som bortsprungen. Då letar man ständigt efter den. Det finns vissa som till och med sätter upp lappar på ICA runt hörnet. "Bortsprungen fantasi sökes" .. Ni ser. Det går inte att stoppa. Börjar jag få feber? Min hjärna börjar domna bort. Är det ett tecken?


Söndagen den 1 feb

Om jag låter bli att andas, göra oljud och sitter blixtstilla, hör jag grannarna. Jag hör ett klingande ljud. Grannarna spelar Super Mario. Snön yr utanför mina fönster. Pälsmössan ligger framför dörren och vill bli buren. Stopp. Jag vägrar gå utanför dessa dörrar denna kalla och trista dag. Dock hade jag kunnat tänka mig bli övertalad. Café, ja visst. Prata konstant i några timmar om allt möjligt. Sitta drickandes med en stor kopp hett te. Inlindad i ett duntäcke. Halvvaken.