snart närmar sig februari.

Det är fredag. Jag har varit uppe med tuppen. Vägrade till en början. Men tänkte sedan efter, och visst .. Upp! Sitter nu och funderar på hur jag ska planera min helg. Tonvis med plugg, hur ska jag egentligen hinna med? Det är bara att ta mig i kragen och sätta igång direkt. Men först, tugga socker  för en snabb energikick. Kakor funkar för min del. Kom nyss på, har bott i min söta lilla lägenhet snart tre veckor. Allt är på plats, förutom min teckning av Erró. En av de finaste. Lekfull. Färgglad. Tecknad. 

29 januari 2009


Solen skiner. Ljusblå himmel. Tulpanerna från min vän håller på att slå ut. Mätt i magen. Tanken på en hundvalp får mig att le inombords. Jag älskar när man känner sig nöjd. Det stora problemet för min del är nu att försöka stilla min hunger på shopping. Spring 09 är nu ute i butikerna. Det kliar i fingrarna. Jag har redan fått gå tillbaka och returnera. Det är det ögonblicket när man får en förälskelse i just den väskan som är svår. Jag känner ångesten krypa fram. Springer tillbaka till affären. Jag överger min kärlek. Vinkar adjö. Men känner mig nöjd. Jag måste börja tänka "Behöver du verkligen ännu en röd väska?!" Jag vet ju svaret. Men jag lurar mig själv att den här väskan som ligger på disken är ju mönstrad. Väskan som hänger där hemma i garderoben är endast enfärgad. Jag ska inte lura mig själv längre. Det är jag som har kontrollen nu. Inte djävulen på min vänstra axel. Face it.

20090128


Underbar bild. Jag hade kunnat tänka mig att förstora upp den och hänga på min vägg. Vädret är trist. Inspirationen ligger nere på minus. Mina trogna läsare, vad vill ni ha mer av? Er önskan är min lag. Typ.

. .


"i'd rather be hated for who i am, than loved for who i am not." -kurt cobain

mindagärintehändelserik

Såhär ser min dag ut: te och plugg.



pånyårsaftonlektejagmestmedtomtebloss

Hej kompisar. Ligger i sängen, har lite paus från pluggandet. Tenta på fredag, och jag är inte alls taggad. Allt börjar nästan falla på plats i lägenheten. Dock saknas soffa och diverse saker. Det blir som sagt mer uppdatering på fredag, då jag kan börja leva igen. 



Drömskor: rosa satin.

Lanvin Satin sneakers
Det tog ett tag. Jag har hittat mina drömskor. Ett par rosa sneakers i satin. Mindre bra är att de kommer från Lanvin och kostar skjortan. I morgon flyttar jag. Jag är redo. Jag är laddad. Kartongerna är packade. 

20090107

Godmorgon. Varför blev det så jobbigt att gå upp tidigt? Vi har snoozat i 1,5 timme nu. Ska till skolan om ett tag. Hoppas ni får en bra dag.

Drömtårtan





Jag har ätit världens finaste och godaste tårta ikväll. För det första var den rosa, för det andra smakade den jordgubb och för det tredje en chokladbotten. Min lovers mamma har fyllt år, that's why. Nu så här på kvällskvisten är jag ganska så mätt och belåten. Dags att krypa tillbaka till min lover för att fortsätta kika på Drömkåken på 4:an.



enkvällijanuarimenkalltsomdecember





Precis lagom mör efter en promenad i kylan. Har äntligen fått tillbaka känseln i kinderna. Ska strax packa en liten väska och ta bussen in till stan. Ska träffa min lover i kväll. Tacka Gud för att det inte är hockey i natt. I morgon drar skolan igång igen. Utvilad? Taggad? Pluggat som en gris? Nej, nej, herregud. Nu är det satsning som gäller dessa dagar innan tentan. Jo, förresten, det jag ville visa var mitt läppstift. Det är korallfärgat med lite stänk av rött. Men hoppsan, det syns inte på den här, givetvis. Vi får ta det en annan gång. Puss på er!

intermixonline.comintemixonline.com

Förra sommaren var vi som sagt i New York, och hittade givetvis Intermix. Hittade nyss deras hemsida, så jag lägger upp två av mina favoriter. Själv köpte jag en rosa sailor-klänning, som jag tyvärr sålde i somras. Typiskt.

    


en vacker dröm.


Här är den underbara lampan - Liv heter den. För att beställa går du in på Scandinaviandesign.com. Jonas Bohlin står för den här skapelsen. En vacker dröm. 

Mitt bästa klädköp 2008



Mitt bästa klädköp år 2008: volang-topp från Weekday. Den har hängt med mig åtskilja gånger i år. Priset? Galet bra, 350 kronor. Jag har kombinerat denna till kjol, jeans och till mina svarta ridbyxor från Belstaff. Det bästa av allt är att den fanns i cremefärgad. Jag köpte den, men lämnade tyvärr tillbaka den igen. Dumt gjort.

R M Williams-boots

Craftsman / Herrskor
För några veckor sedan köpte jag mina efterlängtade kängor från R M William. Om ni inte har provat dessa än, gå och gör det, för de sitter som handen i handsken. Underbara helt enkelt. Som ni ser på föregående inlägg har jag matchat dessa med klänning, vilket är lika snyggt som till jeans. Dessa boots hittar ni bland annat på Footlight i Lund, Malmö, Helsingborg och Stockholm. Dessa boots kommer vara dina bästisar i säkert 10 år framöver. "Snyggare med åren" sägs det. Det är definitivt värt pengarna.

detärkalltsåförsökintemednågotnu

Satt för en stund sedan på bussen hem. Chauffören lyssnade på radio. Och nu kommer det bästa. Han lyssnade på något som hette "Kossornas planet" på P3?! Jo, du läste rätt .. Nu är jag i alla fall hemma. Det är tänkt att jag ska plugga som ett djur idag. Jag måste. Men det är så mycket saker jag måste fixa först. Eller okej, måste och måste. Missar tyvärr en födelsemiddag på grund av detta. Så Sofia, skärpning!

   

20090106

Godmorgon på er kompisar. Vaknade nyss. Jag är sömntutan #1. Men jag ska berätta varför. Jag höllmig vaken sent i natt för att titta på hockeyn med min lover. Aldrig. Mer. För det första förlorade svenskarna. Och för det andra .. ja, hockey är inte min grej. Men jag gjorde det för min lovers skull. Pluspoäng till mig. Nu ska jag strax äta lite god frukost! Det blir en dagens  om ett tag, så håll er uppdaterade.

Chanel, Ombre Essentielle Soft Touch Eye Shadow

Jag jobbade som sagt några timmar på julafton. Då det var som mest dötid sprang jag och köpte dessa ögonskuggor. Det blev min andra julklapp till själv. Jag provade den ljusa (starlight) på nyår. Lite skimmer, vilket är perfekt när man ska ut på äventyr och dansa.



Den perfekta vårkappan:

Sonia by Sonia Rykiel Pleated trench coatSonia by Sonia Rykiel Pleated trench coat

Jag har en småfling för jackor. Jag. Älskar. Jackor. Den här kommer från Sonia by Sonia Rykiel. Hallonröd, och ja, helt perfekt. Snygg dragkedja. Ljuvlig rosett. Härligt vippig. Vad mer behövs? Jag hade gärna lagt beslag på den här, för i vår vill jag inte gå i en svart kappa. Så det så!

Pälsa på dig!

Det är kallt ute. Och då menar jag äckligt kallt. Pälsa på dig! Just nu håller jag på att packa och fixa med mina flyttkartonger. Snacka om projekt. Och det är inte så lite saker man har plockat på sig under dessa 22 år. Kläder. Skor. Massor, massor med skönhetsprodukter. "Tänk om" ...



knightcatknightcatknightcat

Image and video hosting by TinyPic

Hej IKEA !





Inspiration. Inspiration. Så här gulligt kommer 
det givetvis inte vara, men kul att titta på.



Tre stora lastade vagnar - och allt är ännu inte köpt. 



Mitt längsta kvitto ever. Herregud.



Turen avslutades självklart med en varmkorv. 5 kr.

20090105

Nu ska jag på äventyr, så håll utkik under dagen för mer uppdatering. Dagens + dagen i händelser :)

ryskadockorskadetvara

Ryska dockor, Ljuslila, 7 st dockor Ryska dockor, Ljuslila, 7 st dockor
Ryska dockor. I rosa, så klart. De kan vara söta att ha i en vit bokhylla, 
för att piffa upp.Dessa hittar du på www.inreda.com. 440 kr kostar sötnosarna.

Inredningstankar

Det är flytt-tider, och det bär av om exakt åtta dagar. För extra inspiration kikar jag i lite tidningar, som dessa två. Två nykelord: vitt och rosa. På den andra bilden ser ni det tjusiga tyll-kjolen till lampa. Den är FAB. Tyvärr är priset det med ..





aktadinatänderbitinteförhårt


Den här bilden hade jag velat förstora upp och rama in. Stiliga karlar.

Dessahadedudansatfleraåri




 
  Click on images to enlarge them   Click on images to enlarge them   Click on images to enlarge them  Click on images to enlarge them

Jag har snöat in mig på dessa från Opening Ceremony. 
De är på halva priset på Asos. Halleluja! Det finns nog en Gud trots allt.
 

Detdusaföretttagsedan

Godkväll. Sitter i sängen med frusna fötter. Det. Är. Iskallt. Ute. Jag har haft en mysig kväll på Gräddhyllan. Tyvärr för mätt för godsaker, men ett gott snack fick jag i alla fall till. Man måste få prata av sig. Och det gör man bäst med sina tjejkompisar. Ibland måste man bli peppad. 

      

Lauren Conrad

View image detail View image detail View image detail

 

Söta LC. Snygg i helsvart. Gillar det starkt. Sitter i sängen och är färdigklädd.Väntar på ett litet samtal, sedan är det stan som gäller. Jag har hunnit städa mitt rum. Städa för mig är att rensa upp bland alla kläder som ligger utspridda i rummet. Sedan får jag ro i själen.


Hjälpjagbehövernyajeans

Jag är på jakt efter ett par jeans. De perfekta jeansen så att säga. Jag älskar mina Whyred, och det är de enda jag använder för tillfället. De ska vara smala, hög midja och snygg färg .. Jag funderar ett par utsvängda, sådär härlig sailor-feeling. Men var tusan hittar jag dessa? Tips, tips och äter tips hade suttit härligt. Jag är verkligen öppen för förslag.





Vadärdetduförsökersäga?

    

   

Hej på er. Igår var det min stora dag, jag fyllde 22 år. Herregud säger jag. Jag börjar känna mig otroligt .. gammal? Jag hade en underbar dag, massor med fina presenter (!!) och god mat. På nyårsafton var jag som sagt i Malmö. Jag provade den här fina kavajen och en liten söt kappa på HM. Jag blev kär. Men tog mitt förnuft till fånga och ställde mig frågan, "Sofia, behöver du verkligen EN JACKA TILL?" Nej, svarade jag tyst för mig själv ..