Helsingör

I början av sommaren var jag och min mamma på utflykt. Destinationen var Helsingör. Vi brukade alltid vara där när vi var yngre. Det är så mysigt, och väldigt enkelt att ta sig dit. Jag köpte med mig rosa rosor från torget. Åk dit, en mysig liten utflykt. Synd bara att det är så dyrt just nu, men det får man ta. Enjoy!

 


Runda. Ovala. Fyrkantiga. Stenar.

Det bästa som finns när man har ledigt är att läsa. Speciellt på kvällen. Och speciellt efter man har städat lägenheten. Jag fick för mig att städa ikväll och nu är det rent. Tvätta tidigt imorgon med. Åh, vilken härlig känsla, ren lägenhet. Ska strax krypa till kojs, hör redan att någon somnat där borta. Nu ska jag börja läsa Snabba Cash. Knäpp som jag är läste jag Aldrig Fucka Upp först, helt fel ordning. Godnatt allihopa. En ny dag imorgon, och inte vilken dag som helst, utan fredag!



Det är så mycket jag vill.

Jag har knappt kunnat slappna av hemma. Det är så mycket jag vill göra. Min hjärna slutar aldrig att spinna. Jag blir stressad av att inte ha någonting att göra. Det är då jag börjar planera. Planera inför hösten. Det är så mycket jag vill. Men det är skönt att bara låta det vara. Se vad som ploppar upp. Men tro inte att det kommer flygandes till dig. Det är mitt och ditt liv. Ta vara på det. Vi kanske inte får en andra chans.

vad är finare är brunbrända ben?


Är sommaren redan slut? Ändå känns det som den inte börjat. Hör jag åska? Mörkt är det iallafall ute. Vill sitta ute på balkongen med en soda i handen. Känna solstrålarna värma. Åka till stranden och äta glass. Det var så annorlunda när man var liten. 

Som ur en saga.

Detta lilla hus låg på vägen ner till stranden. Ett mysigt franskt hus. Som ur en saga. "Det var en gång.." Jag tror de som bor där är ett gammalt par som har levt tillsammans hela sitt långa liv. Därefter får deras barn ta över och bilda sin egen familj. En flicka och en pojke. Sitta ute på balkongen och äta sin frukost-croissant med chokladmjölk. 



semester i nice, det är nice.


Nice var underbart. Vackra fasader. Eleganta kvinnor med varsin dyrgrip hängandes i armvecket. Dyra skyltfönster. Bytte ut sandstrand mot stenstrand. Enorma vågor. Kallsupar. Turkosa drinkar. Branta backar. Våra stackars fötter fick utstå mil av promenader. Kaos i parkeringshus. Plastskor. Secondhand. Utflykter. Bulldogs. Galna taxichaufförer. Godis längs strandpromenaden.